Inbraaksignalering

Een goed en adequaat beveiligingssysteem bestaat niet alleen uit het plaatsen van elektronische apparatuur. Het is een combinatie van verschillende maatregelen, afgestemd op het risico en de specifieke wensen van de opdrachtgever. Een beveiligingsplan begint met het treffen van de juiste preventieve maatregelen. Dat kunnen organisatorische, compartimenterings en bouwkundige maatregelen zijn.
 
Organisatorische maatregelen
Onder andere goed sleutelbeheer, sluitronde, merken en registreren van waardevolle zaken gegevensbeveiliging, beveiligingsverlichting enz.

Compartimentering
Brandwerende kast of kluis, inrichten van bouwkundig versterkte ruimten enz.
 
Bouwkundige maatregelen
Onder andere goedgekeurde inbraakwerend hang,- en sluitwerk, traliewerk, rolluiken, inbraakvrije beglazing,enz.
 
Elektronische maatregelen
Een elektronisch systeem afgestemd op het risico met geavanceerde detectieapparatuur zoals ruimtelijk werkende detectoren, sensoren, contacten en rookmelders om een calamiteit snel te signaleren, alarmeren en door te melden naar een meldkamer. In situaties waarbij het inbraaksignaleringssysteem gecombineerd is met cameraobservatie is (optioneel) alarmverificatie vanuit de meldkamer mogelijk.
 
Meldkamer
Asint Security Systems BV werkt uitsluitend met gecertificeerde meldkamers die voldoen aan de PAC norm (Particuliere Alarm Centrale).